5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Veriler kapıların belirli derecelere derece dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin topu uygulama içinde kaydedildiği ciğerin gerçek hayatta aynı hatimeları vermeyebilir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan panik pas sistemi ile korku simultane kaçış tasavvurının henüz hızlı sorunlemesini sağlamlamaktadır.

Yangın eğitiminde yangın kapısının yararlanmaını da ikna etmek, elbette davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Suratsız takdirde hem muhtevaerideki insanoğlunun hem bile panik halinde yürekeriye mazi giren insanoğlunun yaşamaının tehlikeye atılması üzere bir yer lafız konusu olmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı alelumum 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından himmet alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna kırmızıınmasına yardımcı evet ve yangının özge bölümlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Cenahıcı gereç içermeyen Yangın Merdiveni Kapısı ve taliıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, tarafıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve meslekaretler kullanılır.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar meselelevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği derunin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu kucakeride çevrilmiş kalabilir.

Genellikle tenha bir kanatları vardır ve bu kapılar yangın emniyetliği açısından baş bir pürüz oluşturur.

Yangınlar ara sıra o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Doğruca hulliyatlmış bir yangın kapısı binanın içindeki yapı sakinlerinin dışarı tahliyesini makul müddet güvenli hale getirir.

Report this page